Vuoden 2024 seurapalkinnot haettavissa lokakuun aikana

Mikä seura saa tänä vuonna Olympiakomitean jakaman Lasten ja nuorten Tähtiseura-palkinnon, aikuisten Tähtiseura -palkinnon tai Fiksu seura -palkinnon? Tänä vuonna Olympiakomitea jakaa ensimmäisen kerran myös Vuoden nuori seuratekijä -palkinnon.  Kaikkien palkintojen hakuaika on 1. –31.10.2024.

Lasten ja nuorten Tähtiseura -pääpalkinto jaetaan seuralle, joka toimii aktiivisesti innostavan ilmapiirin ja hyvän yhteishengen edistämiseksi. Seura tukee kaikille avointa monipuolista harrastamista ja toteuttaa lapsilähtöistä seuratoimintaa vahvasti. Lasten ja nuorten Tähtiseura -pääpalkinnon arvo on 5 000 euroa. Palkinnon lahjoittaa Gasum.  Pääpalkinnon lisäksi Olympiakomitea jakaa 14 alueellista Gasumin lahjoittamaa 1 000 euron kannustuspalkintoa. Palkintoja voivat hakea kaikki Tähtimerkin lunastaneet tai Tähtiseura-laatuohjelmassa mukana olevat lasten ja nuorten urheiluseurat, joita on jo 622. Tähtimerkki on lupaus laadukkaasta ja vastuullisesta seuratoiminnasta. 

Aikuisten Tähtiseura -palkinto jaetaan seuralle, joka luotsaa monipuolista liikkumista ja harrastamista eri ikäisille ja tasoisille aikuisliikkujille. Seurassa vallitsee hyvä yhteishenki ja harrastajien toiveet huomioidaan toimintaa organisoidessa. Aikuisten Tähtiseura -palkinto on arvoltaan 3 000 euroa. Palkintoa voivat hakea kaikki Aikuisten Tähtiseura -merkin lunastaneet seurat, joita on 47 lajissa yhteensä 179. 

Fiksu seura -kilpailussa etsitään seuraa, joka on luonut ympäristöystävällisiä toimintamalleja seuratoimintaa varten. Tänä vuonna valinnassa painotetaan erityisesti tehokkaita liikkumisratkaisuja. Kestävään kehitykseen kannustavan Fiksu seura -palkinnon arvo on 2 000 euroa. Palkintoja voivat hakea kaikki urheiluseurat. 

Vuoden nuori seuratekijä -palkinto nostaa esiin nuorten tekemää seuratyötä. Vuoden nuori seuratekijä -palkintokategoriassa etsitään 15-30-vuotiasta seuratoimijaa, jonka työpanos tunnistetaan seura-arjessa. Palkinnon arvo on 3 000 euroa. Palkintoraha luovutetaan seuralle. Palkinnon lahjoittaa Tähtiseura-ohjelman pääyhteistyökumppani Cloetta. 

5000 €+ 14 x 1000 €

Lasten ja nuorten Tähtiseuroille

3000 €

Aikuisten Tähtiseuralle

2000 €

Fiksu seuralle

Kaikkien palkintojen hakuaika on 1.-31.10.2024!

Palkintojen kriteerit ja hakulinkit

  • Mitä toimenpiteitä seuralla on ilon ja innostavan ilmapiirin sekä hyvä yhteishengen luomiseksi?
  • Miten seurassa on varmistettu monipuolinen harrastaminen?
  • Miten seura toteuttaa lapsilähtöisyyttä seuran toiminnassa?
  • Minkälaista yhteistyötä seura tekee muiden sidosryhmien kanssa? (erityisesti painotetaan yhteistyötä muiden seurojen ja koulujen kanssa)
  • Mitä toimenpiteitä seurassa on kustannusten kurissa pitämiseksi?
  • Mistä olette erityisen ylpeitä seuranne toiminnassa?

Lasten ja nuorten Tähtiseura -palkintoja voivat hakea kaikki Tähtimerkin lunastaneet tai Tähtiseura-laatuohjelmassa mukana olevat lasten ja nuorten urheiluseurat.

Tästä hakemuksen täyttöön.

  • Mitä toimenpiteitä seuralla on innostavan ilmapiirin ja hyvän yhteishengen luomiseksi?
  • Miten seurassa on varmistettu monipuolinen liikkuminen niin, että se sopii eri kunto- ja taitotasoisille liikkujille?
  • Minkälaista yhteistyötä seura tekee muiden sidosryhmien kanssa?
  • Miten seura huomioi harrastajin tarpeet ja toiveet?
  • Mistä seura on erityisen ylpeä toiminnassa?

Aikuisten Tähtiseura -palkintoa voivat hakea kaikki Aikuisten Tähtiseura -merkin lunastaneet seurat.

Tästä hakemuksen täyttöön.

Olympiakomitea haluaa kannustaa seuroja toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Fiksu seura palkinnolla palkitaan seura, joka on ottanut käyttöön ympäristön kannalta fiksuja toimintatapoja. Toimintatavat voivat liittyä esim. liikenteeseen, tapahtumiin, ravintoon, välineisiin, viestintään.

Palkintoa voivat hakea kaikki urheiluseurat.

Tästä Fiksu seura -hakemuksen täyttöön.

Vuoden nuori seuratekijä -palkinnolla halutaan nostaa esiin nuorten tekemää seuratyötä. Vuoden nuori seuratekijä -palkintokategoriassa etsitään 15-30-vuotiasta seuratoimijaa, jonka työpanos tunnistetaan seura-arjessa.

Tiedätkö siis seurastasi jonkun toimijan, joka ansaitsisi kiitosta tekemästään työstä? Ilmoita hänet Vuoden nuori seuratekijä -palkinnon saajaksi ! Voit ehdottaa seurastasi yhtä tai useampaa toimijaa palkinnon saajaksi.

Ilmianna Vuoden nuori seuratekijä!

Lisätietoja palkinnoista