Suomen Olympiakomitean hallitustiedote

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 23.9. Hallitus käsitteli liikunta- ja urheiluyhteisön kunta- ja aluevaalitavoitteet, kuuli johtoryhmän katsauksen Olympiakomitean talouteen ja varainhankintaan ja keskusteli huippu-urheilun ajankohtaisista aiheista.

Liikunta- ja urheiluyhteisön kunta- ja aluevaalitavoitteiden visiona on tuottaa tulevaisuudessa liikkumisesta, liikunnasta ja urheilusta nykyistä enemmän toimintakykyä, yhteisöllisyyttä ja elinvoimaa kuntiin sekä lisätä samalla kaikkien hyvinvointia ja terveyttä.

– Kunnat ja kotitaloudet ovat liikunnan ja urheilun suurin rahoittaja Suomessa. Kuntapäättäjillä on suuri mahdollisuus ja suuri valta vaikuttaa koulujen ja oppilaitosten liikuntamyönteisyyteen, urheiluseurojen avustusten pitkäjänteisyyteen, lasten ja nuorten hyvinvointiin, kilpa- ja huippu-urheilijoiden harjoittelumahdollisuuksiin ja kaikkien kuntalaisten liikuntamahdollisuuksiin. Kuntien myönteinen liikuntapolitiikka voi parantaa merkittävästi kuntien elinvoimaa ja kuntalaisten hyvinvointia, painottaa Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Hallitus kuuli johtoryhmän katsauksen talouteen ja varainhankintaan ja antoi operatiiviselle organisaatiolle evästyksen oman varainhankinnan tehostamiseksi. Lisäksi kuultiin Erkka Westerlundin raportti johtamis- ja valmennusosaamisen asiantuntijaryhmän työstä ja käsiteltiin huippu-urheilun ajankohtaisia asioita.

Huippu-urheiluyksikön johdossa tapahtuneet muutokset ovat aiheuttaneet henkilöjärjestelyjä niin, että seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tulla johtaa väliaikaisesti myös huippu-urheiluyksikön toimintaa.

– Varmistamme, että huippu-urheilun keskeiset ydintoiminnot turvataan muutoksessa ja että urheilijoiden ja lajien arki ei vaarannu. Olemme myös varmistaneet, että kaikille tärkeille asioille on nimetty vastuuhenkilö, joka toimii yhteyshenkilönä verkoston suuntaan. Prioriteettilistalla ovat mm. tämän syksyn lajien tehostamistukiprosessi, urheilija-apurahoihin liittyvä valmistelutyö ja ensi vuoden neljän monilajisen arvokisan valmistautumisen turvaaminen, Vapaavuori sanoo.

Lisäksi hallitus päätti vuoden 2025 vuosikokousten ajankohdat, joiden mukaisesti kevätkokous järjestetään tiistaina 20.5.2025 klo 17 alkaen (mahdollinen seminaari ennen kevätkokousta klo 15–16.30), ja syyskokous järjestetään tiistaina 25.11.2025 klo 17 alkaen (mahdollinen seminaari ennen syyskokousta klo 15–16.30).   

Olympiakomitean hallitus kokoontuu seuraavan kerran 21.10.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista