Suomalaiset Pariisissa torstaina 8.8. – Etelätalo, Helander ja Keränen keihään finaalissa, Vanninen avaa 7-ottelun 

Torstai-iltana nähdään koko suomalaiskolmikko Lassi Etelätalo, Oliver Helander ja Toni Keränen miesten keihään olympiafinaalissa, joka kilpaillaan klo 21.25 Suomen aikaa. 

Keränen heitti karsinnassa ennätyksensä 85,27 ja oli päivän paras suomalainen. 

– Viimeisellä tiesin melkein jo ennen kuin tuki tuli maahan, että nyt lentää pitkälle. Kun oli riittävästi tilaa viivaan, tiesin, että saan siitä hyvän heiton aikaiseksi. En ala ottaa mitään mitalipaineita. En ole kenenkään ennakkosuosikki. Lähden tekemään omaa suoritusta. Keränen pohti karsinnan jälkeen.  

Helander nappasi itselleen jatkopaikan heti ensimmäisellä, ja kilpailun ainoalla, heitollaan. Hänen karsintatuloksensa oli 83,81. 

– Tuntui kyllä hyvältä tänään. Olisi voinut lentää aika paljon pidemmälle. Heti kun tultiin kentälle, oli aika varma fiilis. Verryttelyheitotkin olivat hyvä. Tiesin, että tulee menemään hyvin ekalla. Jos on samanlainen fiilis torstaina, uskon, että on mahdollista taistella mitalista, Helander sanoi.  

Etelätalo sai jännittää jatkopaikkaa viimeiselle kierrokselle asti. Lopulta hän eteni kuitenkin jatkoon karsinnan viimeisenä tuloksella 82,91. Etelätalo povaa finaalista karsinnan perusteella kovatasoista.  

– Jos karsintaa katsoo, niin helkutin pitkälle pitää mitaliin heittää. Ei tuon perusteella olisi yllätys, jos kaikki mitalistit heittäisivät yli 90 metriä. 

Vanninen aloittaa ottelu-urakan – Harala ja Hurske keräilyerissä 

Saga Vanninen on mukana olympialaissa ensimmäistä kertaa. Viime kautena huimassa vireessä ollut Vanninen on saanut tällä kaudella kapuloita rattaisiin Rooman EM-kilpailutkin katkaisseen selkävaivan takia.  

– Selkä on kipuillut, mutta mitään suoranaista vammaa siellä ei ole. Juurisyytä on etsitty ja saatu vastauksia. Aika on ollut rajallinen, mutta olen ihan luottavainen, että se kestää ottelun läpi. Sen näkee siten kisan aikana. On totta kai pitänyt aika paljon soveltaa treeniä, mutta viime päivät ovat menneet hyvin, Vanninen kertoi.  

Saga Vanninen. Kuva: Jesse Väänänen

Reetta Hurske ja Lotta Harala jatkavat kilpailujaan 100 metrin aitojen keräilyerissä. Hurske oli alkuerässään kuudes ajalla 12,96 ja Harala eränsä viides ajalla 12,97.  

Komulainen ja Wikström golfturnauksen toisella kierroksella  

Noora Komulainen ja Ursula Wikström lähtevät olympiagolfturnauksen toiseen kisapäivään kahdelta viimeiseltä sijalta. Ensimmäisellä kierroksella Komulainen pelasi 12 yli parin, Wikström 10 yli.  

Kurtbay/Keskisen Nacra 17 –luokan mitalilähdössä 

Purjehduksen Nacra 17 –luokan mitalilähtö siirtyi torstaille haastavien sääolosuhteiden vuoksi. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat tällä hetkellä kokonaiskilpailun seitsemäntenä.   

Suomalaiset Pariisissa torstaina 8.8. (Suomen aikaa)  

10.00 Golf, N 2. kierros: Noora Komulainen ja Ursula Wikström 
11.05 Yleisurheilu, N 7-ottelu, 100 m aj, Saga Vanninen 
11.35 Yleisurheilu, N 100 m aj, keräilyerät: Reetta Hurske, Lotta Harala 
12.05 Yleisurheilu, N 7-ottelu, korkeushyppy: Saga Vanninen 
13.18 Purjehdus, Nacra 17, mitalilähtö: Kurtbay/Keskinen 
20.35 Yleisurheilu, N 7-ottelu, kuula: Saga Vanninen 
21.25 Yleisurheilu, M keihäs, finaali: Lassi Etelätalo, Oliver Helander, Toni Keränen 
21.55 Yleisurheilu, N 7-ottelu, 200m: Saga Vanninen 

Kisojen viralliset sivut. 
Aikataulu ja tulokset 
Suomen urheilijaesittelyt suomeksi