Richardsson maratonin 65:s

Maratonreitti kulki ikonisten maamerkkien ohi. Kuva: Jesse Väänänen.

Olympialaisten viimeisenä kilpailupäivänä nähtiin vielä naisten maraton, jossa kilpaili myös Suomen Camilla Richardsson. Richardsson oli kilpailun 65:s ajalla 2.38.02. 

– Alku oli aika maltillinen ja oli itse asiassa tosi hyvät jalat, kulki tänään. Hyydyin kyllä sitten todella pahasti lopussa. Oli todella rankkaa. Olen erittäin ylpeä itsestäni, että pääsin maaliin – oli todellinen taistelu. Kunto kesti tuon pitkän mäen hyvin ja tunsin, että olen hyvässä kunnossa, mutta siinä tajusin, että tämä reitti ei ole minua varten. En ole vielä tarpeeksi kokenut maratonjuoksija. Vaikka tämä ei ollut sitä, mitä lähdin hakemaan, niin olihan tämä siisti kokemus.  

– Maaliin päästiin. Haluan antaa isot kiitokset huoltotiimille. Kaikki kisakylässä on toiminut hyvin. Kun pääsee edustamaan Suomea olympialaisiin, se on jo iso juttu. 

Maratonilla nähtiin lopulta kahden juoksijan kirikamppailu, jonka vei nimiinsä Alankomaiden Sifan Hassan ennen Etiopian Tigst Assefaa. Hassan nappasi voiton uudella olympiaennätyksellä 2.22.55. 

Kisojen viralliset sivut. 

Aikataulu ja tulokset 

Suomen urheilijaesittelyt suomeksi 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista