Pohjoismaisen urheilujohtamisen koulutusohjelman suomalaiset osallistujat on valittu 

Pohjoismaiset olympiakomiteat sekä liikunnan ja urheilun kattojärjestöt Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta yhdessä Hollannin kanssa järjestävät urheilujohtamisen Nordic International Leadership Education (NILE) -koulutuksen. Ensimmäistä kertaa mukana on osallistujia myös Virosta, Latviasta ja Liettuasta. Koulutusohjelman tavoitteena on osallistujien saada vaikuttamispaikkoja kansainvälisissä lajiliitossa tai urheiluorganisaatiossa.  

Suomesta koulutusohjelman jatkoon valittiin kansallisen valintaseminaarin kautta Mira Keränen Suomen Voimisteluliitosta, Vesa Nissinen Suomen Ampumaurheiluliitosta, Matilda Suhonen Suomen Ampumahiihtoliitosta sekä Emilia Vättö Suomen Ratsastajainliitosta.   

NILE-koulutusohjelmasta hyötyvät paitsi osallistujat itse myös heidän edustamansa taustaorganisaatiot. Omien resurssien ja osaamisen jakaminen ovat erinomaisia oppimisen välineitä ja tuovat organisaatioon kosolti uutta osaamista kohti vahvempaa kansainvälistä vaikuttamista. 

Ohjelman avulla osallistujat luovat uusia verkostoja ja kontakteja kansainvälisesti, Pohjoismaissa sekä he tulevat osaksi suomalaista urheiluvaikuttajien verkostoa.  

– Pohjoismaista yhteistyötä vahvistamalla voimme oppia toisiltamme ja kasvaa yhdessä kansainvälisesti. Vaikuttaminen kansainvälisissä verkostoissa edellyttää johtamisosaamista, jota koulutuksen teemat tukevat. Odotan koulutukselta erityisesti yhteistyötä sekä työkaluja oman osaamiseni kehittämiseen, toteaa Matilda Suhonen.  

Osallistujia yhdistää kova motivaatio, halu oppia sekä sitoutuneisuus itsensä kehittämiseen.  

– Odotan tulevilta koulutuksilta syvempää ymmärrystä urheilujohtamisesta ja vaikuttamisesta kansainvälisellä tasolla. Ensimmäisessä seminaarissa oli mahtava tunnelma – useat lajit olivat edustettuina ja mukana oli lämminhenkinen ja inspiroiva porukka! Mukaan tarttui hyviä työkaluja ja kontakteja, vakuuttaa Emilia Vättö. 

Saman vahvistaa myös Vesa Nissinen: 

– Ensimmäinen NILE-seminaari oli todella hyvä kokonaisuus, olisi tullut tarpeeseen jo paljon aiemmin työuralla. Lisäksi verkostot ja jopa uudet ystävät ovat tärkeä osa kokonaisuutta.  

Geopolitiikan myrskyjen vaikuttaessa vahvasti myös urheilupolitiikkaan, tarvitaan globaalin urheilun parissa suomalaista sekä pohjoismaalaista edustusta. Koulutus tuo työkaluja myös kulttuurien väliseen vaikuttamiseen sekä lisää ymmärrystä kansainvälisen urheilupolitiikan valtasuhteista.  

– Onnistunut vaikuttamistyö globaalissa kilpailussa edellyttää vahvoja verkostoja sekä syvällistä ymmärrystä kansainvälisistä riippuvuussuhteista. Toivon, että kurssin aikana pääsemme perehtymään myös urheiludiplomatian keskeisiin ulottuvuuksiin ja sen rooliin kansainvälisessä urheilujohtamisessa. Ensimmäinen kurssijakso oli tältä osin jo erinomainen alkusysäys, toteaa Mira Keränen. 

Koulutus alkaa ensimmäisellä kansainvälisellä kokoontumisella 12.-14.3.2025 Kööpenhaminassa. 

Lisätiedot: 

Niina Toroi, Kansainvälisten asioiden päällikkö  
niina.toroi@olympiakomitea.fi 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista