Pariisi 2024: Wilma Murto kuudes naisten seipäässä 

Wilma Murto oli kuudes naisten seiväshypyn finaalissa. Kuva: Jesse Väänänen

Wilma Murto otti naisten seiväskisassa Pariisissa hienon kuudennen sijan haastavan kauden ja valmistautumisen jälkeen. Murron puhdas pöytäkirja kesti korkeuteen 470, mutta 480 ei enää ylittynyt.  

– Päällimmäisenä tunteena olen ylpeä siitä, miten tuo meni. Ristiriitainen fiilis siitä, että tämä ei ole lähimainkaan se, mitä ajattelin, tai miten olen viimeiset kymmenen vuotta piirtänyt sitä kuvaa, miten Pariisin olympialaiset tulevat menemään. Mutta sitten, jos olisi kysytty kaksi kuukautta sitten, tai neljä viikkoa sitten, niin en olisi uskaltanut haaveilla, että se menisi näin hyvin. Samaan aikaan olen sairaan ylpeä siitä, että sain annettua sen, mitä oli annettavaa, mutta sitten kuitenkin surullinen siitä, että ei mennyt niin kuin olisi tietyllä tavalla pitänyt mennä, tai miten olen haaveillut, että se menisi. Ei se ollut mitään mun kauneinta tai parasta seiväshyppyäni, mutta kyllä mä koen, että tuo aika lähelle sellaista tämän hetken äärionnistumista oli, Murto sanoi.  

Elina Lampela ylitti ensimmäisellään avauskorkeuden 440, mutta 460 oli vielä tänään liikaa, ja hänen sijoituksensa oli 14:s. 

– Kyllä mä olen pettynyt. Tuntui, että tänään olisi kulkenut. Korkea aloituskorkeus ja olihan tämä aika reilu korotus (460), mutta kyllä mä ajattelin, että tänään on hyvä päivä. Se oli sitten vähän liikaa, vaikka kisa lähti ihan hyvin käyntiin ja verkka tuntui ihan hyvältä. Hypyt eivät vain edenneet tarpeeksi. Finaaliin pääsy oli tavoitteeni, mutta niin… Varmaan parin viikon päästä alkaa tuntumaan paremmalta, Lampela summasi.  

Kisan voitti Australian Nina Kennedy kauden parhaalla tuloksellaan 490.  

Elina Lampela. Kuva: Jesse Väänänen

Hurske ja Harala 100 metrin aitojen keräilyeriin  

Yleisurheilupäivä avattiin suomalaisittain 100 metrin aitojen alkuerillä. Reetta Hurske oli oman eränsä kuudes ajalla 12,96, ja Lotta Harala eränsä viides ajalla 12,97. Molemmat jatkavat kisaansa huomenna keräilyerissä.  

– Olen pettynyt siihen, että kolhin niin moneen aitaan. Se meni tuohon kolhimiseen, ja olin ihan valmis juoksemaan 12,7-alkuisen, kun verkka meni niin hyvin. Mutta jos aitoihin kolhii, niin ei ole kauheasti tehtävissä. 12,85 olisi ollut ihan otettavissa ja vähän se nyt ottaa päähän. Kovat oli alkuerät ja huomenna uudestaan. Mieluummin olisin juossut kovaa tänään, että olisi voinut ottaa huomenna lepopäivän, mutta juostaan huomenna sitten paremmin. Se on riskillä huomenna, kävi miten kävi, Hurske kertoi.  

– Oli tosi hyvä olo, verkka sujui erinomaisesti. Oli hyvät jalat ja hyvä fiilis. Telineistä irtoaminen ei ehkä ollut ihan mun parasta, en tullut sellaisessa hyvässä aggressiivisessa, hyökkäävässä asennossa ekalle aidalle. Nousi selkä vähän pystyyn ja se jäi vähän matalalle, ja se ei lähtenyt ns. imuttamaan se juoksu. Ei suurempia virheitä, mutta jäi niin sanotusti vähän alas reidelle, Harala analysoi. 

– Nyt lähdetään fokusoitumaan huomista kohti ja toivottavasti saadaan yhtä hyvä vire päälle kuin tänään oli ja sitten vaan onnistuneempi suoritus, Harala totesi.   

Alasen kilpailut päättyivät keihään karsintaan  

Anni-Linnea Alasen olympiadebyytti päättyi keihään karsintakilpailuun. Alanen oli karsinnan 30:s tuloksella 55,30. Viimeisenä finaaliin tiensä selvitti Japanin Momone Ueda tuloksella 61,08.  

– Fiilis oli ihan hyvä verkkakentällä, mutta ei sitten tänäänkään. Olisi pitänyt rohkeammin siirtää askelmerkkiä taaksepäin, ettei heitto menisi ihan sumppuun. Epäonnistuin kyllä omassa tavoitteessani – ei ollut rentoa tekemistä. Oli kova karsinta, taso oli kova, Alanen kuvasi.  

Komulaisella ja WIkströmillä vaikea alku 

Noora Komulaisen ja Ursula Wikströmin startti golfin olympiaturnauksessa ei sujunut toivotulla tavalla. Komulaisen tulos ensimmäiseltä kierrokselta oli 12 yli parin, Wikströmin 10 yli.  

– Kenttä on haastava, se on tiedetty. Väylällä on syytä pysyä. Joka kerta, kun pallo oli raffissa, niin se oli siellä syvällä. Vaikeahan tältä sijoitukselta on nousta, pettynyt Wikström kommentoi kierroksen jälkeen.  

– Avaukset oli metrin tai 20 senttiä raffin puolella. Siinä vaiheessa ei oikein ollut enää mitään tehtävissä. Tämä kenttä on niin armoton. Heti, jos sinne (raffiin) joutui, niin se oli heti ulos. En myöskään saanut putteja uppoamaan. Ei tässä auta kuin taistella. Tämä on kuitenkin sellainen kenttä, että jos osuu väylään, niin on mahdollisuus pelata ihan hyväkin tulos. En luovuta, Komulainen summasi.  

Kurtbay/Keskisen Nacra 17 –luokan mitalilähtö siirtyi sääolosuhteiden vuoksi 

Purjehduksen Nacra 17 –luokan mitalilähtö siirtyy torstaille sääolosuhteiden vuoksi. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat tällä hetkellä kokonaiskilpailun seitsemäntenä.  

Kisojen viralliset sivut. 
Aikataulu ja tulokset 
Suomen urheilijaesittelyt suomeksi