Pariisi 2024: Manninen ja Siltakorpi ehjiin suorituksiin kenttäratsastuksen koulukokeessa – Ahtosalolla haastava aika-ajo 

Veera Manninen ratsastaa koulukoetta. Kuva: Suomen Olympiakomitea/ Lauri Vuorinen

Lauantaina kisa-areenoilla nähtiin kolme suomalaisurheilijaa.

Kenttäratsastaja Sanna Siltakorpi ja Bofey Click suoriutuivat kenttäratsastuksen koulukokeestaan virhepistein 35,40. Siltakorpi on ensimmäisen osakokeen jälkeen sijalla 43. Kenttäratsastuksen tulos muodostuu kolmesta osakokeesta. 

– Kuten varmasti havaitsitte, hevoseni hieman jännittyi areenalla. Olisin toivonut, että se olisi pysynyt vähän rauhallisempana. Jos olisin saanut sen vielä vähän paremmin haltuuni, olisi suoritus varmasti ollut vähän parempi. Pääsin kyllä tekemään ne asiat, mitä olin ajatellut, mutta totta kai laatu vähän kärsii siitä, Siltakorpi kuvaili suoritustaan koulukokeen jälkeen. 

Noin viisi minuuttia kestäneessä kouluohjelmassa ei kuitenkaan tullut virheitä. 

– Ei suuria rikkoja ollut. Raviohjelma pysyi ravina, ja avotaivutukset ja sulkutaivutukset sain tehtyä. Lähtökohtaisesti kotona ohjelma sopii hevoselle, koska siinä tapahtuu koko ajan. Hevonen on aktiivinen ja tykkää, että tapahtuu. 

Siltakorven ja Bofey Clickin kisaurakka jatkuu jo huomenna maastokokeella.  

– Olisin toivonut, että kouluohjelma olisi mennyt vähän paremmin. Yritetään huomenna mennä yhtä reippaasti, kun tänään kouluradalla. Maastorata on iso ja tekninen ja mitä vaan voi tapahtua. Toivotaan, että ajatus pysyy kasassa ja hevonen apujen välissä, Siltakorpi suuntasi katseita huomiseen. 

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click. Kuva: Suomen Olympiakomitea / Lauri Vuorinen.

Kenttäratsastaja Veera Manninen pääsi avaamaan lauantain suomalaissuoritukset hevosensa Sir Gregin kanssa. Ratsukko pystyi kenttäratsastuksen koulukokeessa ehjään suoritukseen ja on koulukokeen jälkeen sijalla 50.

– Tosi hienot fiilikset ja mahtavaa, että päästiin tekemään noinkin ehjä rata. Arvioidusti hevonen vähän jännittyi, kun mentiin areenalle ja sitten piti vain itse koittaa olla mahdollisimman rento ja antaa hevoselle mahdollisimman rento olo. Pientä jännittämistä ja se vaikutti tämän päivän suoritukseen vähän epätasaisuutena. Hevonen katseli vähän muuallekin, viimeisessä keskilaukassa tuli pieni hyppäys, se katsoi ehkä jotain kukkapuskaa.  

Manninen lähtee huomiseen maastokokeeseen 36,80 virhepisteen kera.  

– Hyvät lähtökohdat jatkoon. Nyt siirretään ajatukset maastoon ja lähdetään tekemään kaikkemme. Hevonen vaikuttaa ainakin freshiltä. Kaikki yhdistelmät maastoradalla on sellaisia, että niitä on kiva lähteä toteuttamaan. Siellä on teknisyyttä, mutta jos kaikki menee hyvin ja pääsee kivasti sisään, niin ne pitäisi olla ihan tehtävissä. 

Mannisen valmentaja ja hevosen omistaja Petri Tolmunen oli tyytyväinen näkemäänsä.  

– Päällimmäinen tunne on tietysti ylpeys ja ilo. Oli upeaa nähdä kuuden vuoden työn tulos olympiaradalla. Onnistunut kokonaisuus. Hevonen ja ratsastaja säilytti valtavan haastavassa ympäristössä hienosti hermonsa ja pystyi normaalitasoiseen, hyvään suoritukseen. Siellä oli paljon hyviä kohtia mm. onnistuneet laukanvaihdot. Hevonen oli ehkä aavistuksen jännittynyt. Kokonaisuus oli hieno ja ratsukko oli tasollaan. 

Ahtosalolla välineongelmia maantiepyöräilyn aika-ajossa 

Sateessa ajetussa maantiepyöräilyn aika-ajokilpailussa Anniina Ahtosalon kilpailu värittyi välineongelmilla. Ahtosalo ajoi sijalle 30, kun 32,4 kilometrin mittaisen aika-ajon voittoon kiihdytti Australian Grace Brown. Ahtosalo jäi kärjestä yli viisi minuuttia. 

– Ihan pieleen meni. Ekan kahden kilsan aikana meni kisapyörästä eturengas puhki ja jouduin vaihtamaan pyörää. Sitten siinä oli ongelmia toisenkin pyörän vaihteiden kanssa. Pysähdyin toisen kerran ja koitin saada sen toimimaan, ja lopulta vaihdoin tähän maantiepyörään. Ei ollut kaatumisia, mutta välineistö petti pahemman kerran. Kaikilla kolmella pyörällä ajoin, Ahtosalo kertasi vaiherikasta kilpailua. 

Päivän kilpailu ajettiin sateisessa säässä ja kilpailussa nähtiin useita kaatumisia. 

– Mä olin vähän helpommin ajettavan ja hitaammalla pyörällä liikenteessä, niin se varmaan oli mun etu ja ei ollut vaaratilanteita, mutta varmasti keli vaikutti kilpailuun. Oli aika liukas keli.  

Ahtosalon kilpailut jatkuvat maantieajolla sunnuntaina 4.8. 

– Revanssin paikka. Nyt jäi aika paljon hampaankoloon.  

Anniina Ahtosalo tulossa maaliin aika-ajossa. Kuva: Suomen Olympiakomitea / Jesse Väänänen.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista