Pariisi 2024: Suomalaiset Pariisissa maanantaina 29.7. – seitsemän suomalaista kisa-areenoilla 

Maanantaina uusina suomalaislajeina nähdään sulkapalloa sekä maastopyöräilyä. Kenttäratsastajat jatkavat kolmannella osakokeella, ja purjehduksessa kilpaillaan Marseillessa. 

Kalle Koljonen avaa kisaurakkansa sulkapallossa. Ensimmäisessä alkulohkon ottelussa vastaan asettuu Mauritiuksen Georges Julien Paul.  

– Mauritiuslaista vastaan en ole pelannut, mutta tunnen hänet kyllä. Kisa-areena on hidas. Siellä ei voi tehdä helposti ratkaisuja vaan pitää olla kärsivällinen. Lähden voittamaan matseja hyökkäävällä pelillä, mikä mulla on aina toiminut. Nyt tosiaan pitää hyökkäyspaikat luoda kärsivällisesti. Ratkaisulyöntejä pitää lyödä, kun oikeasti on sen paikka. Koska halli on hidas, niin jos hyökkää liian lujaa väärästä paikkaa, joutuu itse juoksemaan paljon kentällä, jos tekee “tyhmiä” ratkaisuja. 

Tokiossa areenoilla ammottivat tyhjät katsomot, mutta nyt Koljonen pääsee pelaamaan olympialaisissa yleisön edessä. 

– Sytyn yleisölle. Mitä isompi katsomo, sen parempi. Kun katsomo mylvii, se on parasta. 

Maastopyöräilijä Joni Savaste olympiadebyytissä 

Maastopyöräilijä Joni Savasteella on huomenna luvassa uransa ensimmäinen olympiastartti. Savaste suuntaa kisaan hyvin mielin.  

– Ollut rento fiilis viikon mittaan. Kun kisa lähestyy, tulee myös adrenaliinia. En olisi kyllä vuosi sitten uskonut olevani täällä. Olympialaiset ovat olleet urani isoin tavoite.  

Savaste odottaa kovaa kisaa. Reittiä hän kuvaa mäkiseksi ja haastavaksi.  

– Hienoa päästä ajamaan kovien kavereiden kanssa. Mitä tahansa voi tapahtua. Reitti on vaihteleva. Mäkeä löytyy ja sitä kautta haastetta – tykkään siitä kyllä.  

Maastopyöräilijä Joni Savaste debytoi olympialaisissa.

Kenttäratsastus päättyy kolmanteen osakokeeseen, kun Sanna Siltakorvella ja Veera Mannisella on edessään esteratsastuskoe.  

Marseillessa purjelautailijoiden lähdöt jouduttiin tänään peruuttamaan liian kevyen tuulen takia. Jakob Eklundin regatta iQFOilissa käynnistyy huomenna viidellä lähdöllä, jos sääolosuhteet mahdollistavat kisaamisen. Ronja Grönblom ja Veera Hokka jatkavat 49er FX –luokassa kolmella lähdöllä.  

Suomalaiset Pariisissa maanantaina 29.7. (Suomen aikaa) 

 
10.20 Sulkapallo, M alkulohkopelit: Kalle Koljonen  

12.00 Kenttäratsastus, esteratsastusosuus: Sanna Siltakorpi, Veera Manninen  

13.15 Purjehdus, N 49er FX: Grönblom/Hokka  

13.23 Purjehdus, M iQFOil: Jakob Eklund   

15.10 Maastopyöräily, miehet: Joni Savaste  

Kisojen viralliset sivut.

Aikataulu ja tulokset 

Suomen urheilijaesittelyt suomeksi (ulkoinen linkki)