Pariisi 2024: Suomalaiset Pariisissa lauantaina 27.7. – luvassa kenttäratsastusta sekä maantiepyöräilyä

Lauantaina on luvassa kahden lajin suomalaispäivä, kun kenttäratsastajat Sanna Siltakorpi ja Veera Manninen aloittavat kisaurakkansa kouluratsastuskokeella, ja Anniina Ahtosalo starttaa maantiepyöräilyn aika-ajoon. 

Kenttäratsastuksessa kilpaillaan kolme osakoetta, joista ensimmäisenä vuorossa on kouluratsastuskoe. Tämän jälkeen kilpaillaan maastokokeessa sunnuntaina ja esteratsastuksessa maanantaina. 

Siltakorpi kilpailee olympialaisissa hevosensa Bofey Clickin kanssa. 

– Se on 15-vuotias ruuna eli melko kokenut lajissa. Aika menevä – välillä vähän liiankin menevä. Maastokoe on meille vahvin osa juuri hevosen luonteen vuoksi.  

Manninen kilpailee Pariisissa puolestaan 14-vuotiaan hevosen Sir Gregin kanssa. 

– Meillä on yhteistyötä takana jo pitkä pätkä. Tässä vaiheessa osaa lukea hevosta hyvin. Rentous ja hyvä fiilis on tärkeää. Kun ihminen on rento ja rauhallinen, vaikuttaa se myös hevoseen positiivisesti. 

– Jos pitää valita, myös meille maastokoe on vahvin osuus. Hyvänä päivänä on mahdollista onnistua kaikissa osakokeissa. Toivotaan, että hyvät päivät osuvat tänne kisapäiville. Lähdetään tekemään hyvää kokonaisuutta ja sitä, että päästäisiin tekemään omalla tasolla, Manninen lisää.  

Sekä Siltakorpi että Manninen ovat yhtä mieltä siitä, että Versaillesin kilpailtavat radat ovat “olympiatason” ratoja. 

– Kyllähän sieltä haasteita löytyy. Korkeuseroja löytyy kivasti ja hevosen täytyy olla nopea. Maastossa tullaan varmasti näkemään ratkaisuja. Sinänsä mitään poikkeavaa radoissa ei kuitenkaan ole. Profiililtaan näiden pitäisi sopia näille hevosille, Siltakorpi summaa.  

Veera Manninen ja Sanna Siltakorpi.

Maantiepyöräilyt avataan aika-ajolla 

Anniina Ahtosalon ensitunnelmat Pariisista ovat hyvät, vaikka olympialaiset eroavatkin hänen normaalista ammattilaisurheilijan elämästään 

– Olen innoissani. Tästä tulee varmasti erilainen kokemus. En ole varmaan koskaan näin isossa urheiluyhteisössä viettänyt aikaa.   

Aika-ajon reitti on Ahtosalolle mieleinen. 

– Pidän siitä kovasti. Nopea ja tasainen, joten se sopii mulle aika hyvin. Mun taktiikka on seurata, mitä isommat maat tekee ja koitan löytää itseni oikeasta paikasta oikeaan aikaan. Hollanti ja Italia ovat aika “perusvahvat” maat, jotka yleensä hallitsevat näitä arvokisoja, joten heitä aion pitää silmällä.   

– Haluan tehdä mun oman maksimisuorituksen. Jos olen mielestäni suoriutunut itselleni maksimaalisen hyvin, olen siihen tyytyväinen. Oli tulos sitten, mikä tahansa. 

Anniina Ahtosalo Suomen joukkueen mediatilaisuuden jälkeen.

Suomalaiset Pariisissa lauantaina 27.7. (Suomen aikaa)

 10.30 Kenttäratsastus, kouluratsastusosuus: Sanna Siltakorpi, Veera Manninen  
(Manninen n. klo 13.06 ja Siltakorpi n. klo 16.30) 
15.30 Maantiepyöräily, N aika-ajo: Anniina Ahtosalo 

Kisojen viralliset sivut. 
Aikataulu ja tulokset 
Suomen urheilijaesittelyt suomeksi 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista