Pariisi 2024: Suomalaiset Pariisissa keskiviikkona 31.7. – suomalaisia nähdään neljässä lajissa 

Aleksi Leppä kilpailee keskiviikkona 50 metrin pienoiskiväärin asentokilpailussa. 

– Ilmakivääripäivänä pääsin vielä ampumaan hetkeksi aikaa, mutta nyt on pari päivää päästy vaan kuivaharjoittelemaan. Ollaan ammuttu SCAT:n kanssa, joka on ammunnan apuväline, joka näyttää pitoa ja laukaisua, ja sen kanssa on pari päivää treenattu. Ihan hyvin on mennyt. Ihan positiiviset treenit, kroppa on hyvässä kunnossa.  

– Mulla oli tietynlaisia tavoitteita ennen kun tulin kisoihin, ja finaalipaikasta halusin taistella. Nyt kun on tapahtunut, mitä on tapahtunut, niin tosi vaikea sanoa miten tulee menemään ja miten tunteet puskee pintaan vai puskeeko kisan aikana. Jos pystyn ampumaan samalla tavalla kuin treeneissä, niin on varmaan kaikkeen mahdollisuudet. Mun tavoite on nyt se, että pystyisin tekemään puhtaan, hyvän suorituksen ja olisin tyytyväinen siihen. Tämä on jännä rata siinä mielessä, että ei paljon tarvitse tuulla, kun tuuli vie jo huomattavan määrän laukauksia, Leppä kertoi kisan alla. 

Noora Antikaisen kilpailut jatkuvat trapin peruskilpailun toisella kisapäivällä. 

Robinson ja Ruoste kouluratsastuksessa 

Kouluratsastus jatkuu Grand Prix –kilpailun toisella päivällä. Suomalaisista mukana ovat Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond sekä Joanna Robinson ja Glamouraline. Emma Kanerva ja Greek Air kilpailivat jo GP-kilpailun ensimmäisenä päivänä tiistaina. 

Joanna Robinsonin valmistautuminen kilpailuun on mennyt suunnitelmien mukaan. 

– Hevonen tuntuu hyvältä. Ei ole tullut mitään yllätyksiä. On ollut hyvä fiilis valmistavissa treeneissä kilpailua ajatellen. Tavoite on saada itselle ja joukkueelle oma, hyvä suoritus tehtyä. Ei lähdetä tavoittelemaan kuuta taivaalta, eikä ole epärealistisia odotuksia omasta tasosta. Toive on, että saadaan ratsastettua omalla tasolla mahdollisimman ehjä suoritus, missä myös hyvä fiilis tekemiseen säilyisi läpi radan. Jos siihen päästään, voidaan olla oikein tyytyväisiä. 

Toisissa olympialaisissaan kilpailevan Henri Ruosteen tavoitteena on mahdollisimman rento suoritus. 

– Valmistelut kotona ovat menneet hyvin, täällä kisapaikalla uuteen ympäristöön totuttautuminen on ollut vähän haastavaa, mutta tällä vähällä kisakokemuksella mitattuna ihan oletettavaakin. Näihin isompiin ympäristöihin pitää vain kasvaa, ja kerätä kokemusta sekä rutiinia tulevaisuutta varten. Olosuhteet ovat odotusten mukaiset, areena on todella iso ja näyttävä, joten katsotaan, miten siitä selvitään! 

Koljonen toiseen otteluun – myös Grönblomin ja Hokan sekä Eklundin kilpailut jatkuvat 

Kalle Koljonen avasi sulkapallon olympiaturnauksensa maanantaina 29.7. vakuuttavalla voitolla. Koljonen kohtaa keskiviikkona alkulohkon toisessa ottelussaan thaimaalaisen Kunlavut Vitidsarnin

– Nyt on kosketus kenttään ja halliin saatu. Pääsin sisään siihen. Tiedän, että kovallakin temmolla pystyn kontrolloimaan hyvin kenttää. Lupaa hyvää keskiviikolle, Koljonen kommentoi avausottelun jälkeen.  

Myös Ronja Grönblomin ja Veera Hokan kilpailut jatkuvat purjehduksen 49er FX –luokassa. Grönblomin ja Hokan kilpailu sai tiistaina 30.7. ikävän käänteen, kun lupaavasti alkanut yhdeksäs lähtö diskattiin Yhdysvaltojen protestin myötä.  

Myös Jakob Eklund jatkaa kilpailuaan iQFOil-purjelautailussa. Eklund on tällä hetkellä kokonaiskilpailun 23:s.  

Suomalaiset Pariisissa keskiviikkona 31.7. (Suomen aikaa) 

10.00-11.30 Ampumaurheilu, M pienoiskiväärin asentokilpailu, peruskilpailu: Aleksi Leppä  
10.30-16.30 Ampumaurheilu, N trap, karsinta, päivä 2: Noora Antikainen  
11.10 Sulkapallo, M alkulohkopelit: Kalle Koljonen  
11.00-16.30 Kouluratsastus, GP-ohjelma, päivä 2: Henri Ruoste, Joanna Robinson (Ryhmä E klo 12.06 Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond, Ryhmä F klo 13.09 Joanna Robinson ja Glamouraline) 
14.43  Purjehdus, M iQFOil: Jakob Eklund 
16.15 Purjehdus, N 49er FX: Grönblom/Hokka 
(16.30 Ampumaurheilu, N trap finaali: Noora Antikainen)  
 

Kisojen viralliset sivut. 
Aikataulu ja tulokset 
Suomen urheilijaesittelyt suomeksi 

Olympiajoukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa: 

Olympiakomitean nettisivut 
Olympiajoukkueen Instagram 
Olympiajoukkueen X 
Olympiajoukkueen Facebook 
Olympiajoukkueen TikTok 

#PohjoisenTähdet 

Median edustajat ja lajiliitot voivat vapaasti lainata tekstejä, urheilijakommentteja ja kuvia journalistisiin tarkoituksiin Olympiajoukkueen kanavista. Sosiaalisesta mediasta kuvia lainattaessa tulee kisasääntöjen mukaisesti käydä ilmi, että alkuperäinen kuva on julkaistu Olympiajoukkueen tilillä.