Olympiakomiteassa väliaikaisia järjestelyjä huippu-urheilun ja seuratoiminnan johtamisessa

Viime päivien muutokset Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johdossa aiheuttavat väliaikaisia ratkaisuja suomalaisen huippu-urheilun johtamiseen. Seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tulla johtaa väliaikaisesti myös huippu-urheiluyksikön toimintaa niin, että kaikki ydintoiminnot turvataan ja urheilijoiden ja lajien arki ei vaarannu.

-Otan esihenkilövastuun huippu-urheiluyksiköstä ja vastaan ennen kaikkea ihmisistä ja heidän hyvinvoinnistaan varmistaen heille työssä onnistumisen edellytykset. Olen ylpeä asiantuntijoidemme osaamisesta ja olen siksi luottavainen palveluistamme jäsenjärjestöille ja urheiluyhteisölle, Tulla sanoo.

-Kaikki keskeiset vastuut, kuten lajien kehitys- ja tukiprosessit ja ensi vuoden neljän monilajisen kisan valmisteluprosessit käydään läpi huippu-urheiluyksikössä tulevan viikon aikana. Samalla varmistetaan, että kaikille tärkeille asioille on nimetty vastuuhenkilö, joka toimii myös yhteyshenkilönä verkoston suuntaan. Tulemme työskentelemään entistä tiiviimmin yhdessä, jaamme vastuita ja tehtäviä osaaville asiantuntijoille sekä sisäisesti Olympiakomiteassa että huippu-urheiluverkostossa.

Olympiakomitean hallituksen tuoreiden linjausten ja huippu-urheilun strategian edistämistä jatketaan, jäsenistöä ja kumppaneita osallistetaan ja asiasta keskustellaan laajan verkoston kanssa 7.10.2024 suomalaisen urheilun verkostopäivillä.

Ilmoittautuminen verkostopäiville ke 18.9. mennessä tästä linkistä

Tilanne aiheuttaa muutoksia myös tehtäviin seura- ja jäsentoimintayksikössä. Suomisportin operatiivisista asioista vastaa toistaiseksi Carita Riutta ja seuratoimintaverkostoa koordinoi Sandra Siren.