Nathalie Blomqvist on lukuvuoden opiskelijaurheilija

Nathalie Blomqvist Pariisin olympialaisissa.

Huippuvaiheen kaksoisuraseminaarissa palkittiin lukuvuoden 2023-2024 opiskelijaurheilijana kestävyysjuoksija Nathalie Blomqvist.

2001 syntynyt Blomqvist on toteuttanut kaksoisuraansa menestyksekkäästi ensin Vöyrin urheilulukiossa ja nykyään Åbo Akademissa. Blomqvistin urheilullisia saavutuksia viime vuosilta ovat mm. maastojuoksun SM-kulta ja nuorten EM-kisojen pronssi sekä PM-mestaruus, 1500 m ja 5000 m SE ja aikuisten EM-kisojen 5. sija 5000 metrillä. Samalla hän on vienyt opintojaan eteenpäin määrätietoisesti ja valmistuu terveystieteiden kandidaatiksi tänä syksynä. 

Blomqvistin valintaa esitti Vaasanseudun urheiluakatemia, ja he toteavat perusteluissaan seuraavaa: Nathalie on hyvä esimerkki opiskelevasta huippu-urheilijasta, joka on asettanut selkeät tavoitteet sekä urheilulle että opinnoille ja tehnyt suunnitelman kaksoisuran eteenpäin viemiseen pitkällä tähtäimellä. Nathalie on varsinkin kaksoisuran alkuvaiheessa aktiivisesti hyödyntänyt urheiluakatemian kaksoisura -palveluita yhdessä henkilökohtaisen valmentajansa kanssa. Hän on edennyt opintojensa ja urheilu-uransa kanssa, panostus kaksoisuraan on myös tuonut tulosta. Nathalie on noussut aikuisten Euroopan eliittiin sekä maailman top 13 joukkoon olympialaisissa. Kaksoisura tuo Nathalielle kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elämän tasapainoa sekä varmistaa, että urheilu-urasta on helpompi siirtyä urapolulle.

Olympiakomitean, Paralympiakomitean ja Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön edustajista koostuva valitsijaraati totesi, että Åbo Akademissa terveystieteitä opiskeleva Blomqvist on järjestänyt opintonsa niin, että ne tukevat hänen urheilullista kehittymistään, ja hänellä on selkeä visio opintojensa edistämisestä urheilu-uran rinnalla. Blomqvist on noussut tämän kesän aikana kansainväliselle huipputasolle, mistä osoituksena ovat hänen suorituksensa Rooman EM-kisoissa ja Pariisin olympialaisissa.

Lukuvuoden opiskelijaurheilija palkittiin 1500 euron opiskelustipendillä.

Vuoden opiskelijaurheilijan palkinto on jaettu vuodesta 2002 lähtien. Myöntäjänä toimi vuosina 2002-2014 Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ja vuodesta 2015 alkaen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma yhdessä URA-säätiön kanssa.

Huippuvaiheen kaksoisuraseminaari järjestettiin Vaasassa 19.9. Tilaisuuden järjestämisestä vastasivat yhteistyössä Suomen Olympiakomitea, Vaasanseudun urheiluakatemia ja Vaasan ammattikorkeakoulu. Seminaari oli samalla osa kansainvälistä opiskelijaurheilun teemapäivää (International Day of University Sport).

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista

Kohtaa Pohjoisen tähdet

Nathalie Blomqvist

Yleisurheilu, 5000 m