Heili Sirviö taiteili X Games -pronssia Japanissa

Heili Sirviö Pariisin olympialaisissa. Kuva: Lauri Vuorinen.

Huippu-urheilun viikkokatsaus 38/2024

Heili Sirviö paransi X Gamesissa olympiasijoitustaan pari pykälää ja nousi palkintokorokkeelle. Ursula Wikströmin vahva syksy golfin Euroopan kiertueella sai jatkoa. Elias Koski voitti huippupisteillä kuusiottelun Pohjois-Euroopan mestaruuskisoissa.

Haluatko tilata Huippu-urheilun viikkokatsauksen suoraan sähköpostiisi uutiskirjeenä? Voit tilata sen täältä!

Kesäolympialajit

Ampumaurheilu

Nuorten MM-kisat Perussa käynnistyvät tällä viikolla.

Golf

Ursula Wikström jatkoi tasaisen vahvaa syksyään naisten Euroopan kiertueella Espanjassa pelattuaan kuudenneksi. Myös Elina Nummenpää (18.), Emily Penttilä (60.) ja Sanna Nuutinen (62.) pelasivat täydet kierrokset. Cutin läpi menivät myös Sami Välimäki (57.) miesten Euroopan kiertueella Englannissa ja Matilda Castren (56.) LPGA-kiertueella Ohiossa. Miesten Euroopan kiertue jatkuu tällä viikolla Espanjassa ja naisten Ranskassa. LPGA-kiertue jatkuu Arkansas’ssa.

Judo

Eetu Ihanamäki juhli sarjavoittoa 81-kiloisissa Euroopan Cup -tason turnauksessa Montenegrossa viikonloppuna. Joonatan Kujanhaara otti kaksi otteluvoittoa ja oli seitsemäs.

Painonnosto

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen suomalaissarjat käydään Espanjassa tällä viikolla.

Pyöräily

Edellisviikolla alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittanut Anniina Ahtosalo oli yleisen sarjan aika-ajossa 26:s maantiepyöräilyn MM-kisoissa Sveitsissä. Wilma Aintila sijoittui 44:nneksi. Jaakko Hänninen ajoi 2.Pro-tason etappiajossa Luxemburgissa 52:nneksi. Paras etappisijoitus oli 31:s. Tällä viikolla MM-kisoissa ajetaan maantieajo.

Rullalautailu

Heili Sirviön läpimurtokausi sai jatkoa Japanissa kisatussa X Games -tapahtumassa, jossa Sirviö otti parkin pronssia finaalipisteillään 80,00. Edelle jäivät vain Pariisin olympialaisten kultamitalisti Arisa Trew ja pronssimitalisti Sky Brown.

Tennis

Patrik Niklas-Salminen eteni nelinpelin puolivälieriin haastajatasolla Ranskassa. Oskari Paldanius ylsi 16 parhaan joukkoon sekä kaksinpelissä että nelinpelissä Linus Lagerbohmin kanssa alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Itävallassa.

Voimistelu

Elias Koski juhli Pohjois-Euroopan mestaruutta Irlannissa sekä telinevoimistelun kuusiottelussa että rekillä. Kuusiottelussa Koski teki huippupisteet 82,250.

Yleisurheilu, kilpakävely

Aleksi Ojala päätti uransa Suomen mestaruuteen 35 kilometrillä Porissa ajalla 2.30.28. Naisten 20 kilometrillä vauhdikkain oli Enni Nurmi ajalla 1.40.27.

Paralympialajit

Pyöräily

MM-kisat Sveitsissä käydään pääosin tällä viikolla.

Ei-olympialajit

Formula 1

Valtteri Bottas jatkoi syksyn trendiään ja sijoittui 16:nneksi myös Singaporen GP-kilpailussa. MM-sarjassa on edessä lähes kuukauden tauko.

Formula regional

Euroopan mestaruussarja jatkuu tulevana viikonloppuna Espanjan Barcelonassa.

Ralli

Tällä viikolla ajetaan Chilen MM-ralli.

Squash

Suoraan toiselta kierrokselta aloittanut Emilia Soini taipui avausottelussaan Espanjan Marta Dominguezille (ranking-61) maailmankiertueella Yhdysvaltain Kaliforniassa.

Suunnistus

Maailmancup-kausi päättyy tällä viikolla Kuopiossa. Kyseessä on samalla esikisat maastomatkojen MM-kotikisoihin 2025.

Talviolympialajit

Mäkihyppy

Vilho Palosaari hyppäsi sijoille 26 ja 29, kun kesän GP-kiertue jatkui viikonloppuna Romanian Rasnovissa. Jälkimmäisessä kilpailussa Antti Aalto oli 25:s. Tällä viikolla kilpaillaan Itävallan Hinzenbachissa.

Taitoluistelu

Janna Jyrkinen avasi kautensa kahdeksannella sijalla haastajasarjaan kuuluvassa Nebelhorn Trophyssa Saksassa pistein 168,82. Olivia Lisko oli 14:s pistein 136,37. Juniorien GP-sarjassa Turkissa Venla Sinisalo oli 11:s pistein 146,24. Juniorien GP-sarja jatkuu tällä viikolla Puolan Gdanskissa.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan normaalioloissa menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin.