Gangwon 2024: Koskiselle freeskin slopestylen pronssia

Jaakko Koskinen on laskenut freeskin slopestylessä nuorten olympiapronssia.

Koskinen varmisti paikkansa finaaliin karsinnan kuudentena freeskin slopestylessä. Aimo Mandelinilla oli epäonnea karsinnassa, kun suksi irtosi molemmissa laskuissa ja tie katkesi siihen.

Koskinen ländäsi ensimmäisellä laskulla runinsa ja sai siitä pisteet 82,75. Koskinen oli kahden laskun jälkeen toisella sijalla, mutta kolmannella laskulla Japanin Olly Nicholls paransi ja nousi Koskisen ohi. Koskinen paransi vielä kolmannella laskulla pisteensä lukemiin 83,75.

Fiilikset on tosi hyvät ja sanattomat! Runi meni niin kuin suunnittelin, vähän sketsasin kakkosreilissä, mutta muuten oli tosi hyvä rani, Koskinen iloitsi.

Kilpailun voittoon laski Yhdysvaltojen Henry Townshend, joka sai voittopisteensä 90,25 jo ensimmäisellä kierroksella.

Koskinen edustaa Kalli snowboard dudesia ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa. Koskista valmentavat Juha Mourujärvi ja Heikki Vallioniemi.

Tsekkaa slopestylen tulokset kokonaisuudessaan täältä.

Jurmu lumilaudan slopestylessä seitsemäs

Myös Erik Jurmu selvitti lumilaudan slopestylessä tiensä finaaliin karsinnan yhdeksänneltä sijalta.

Jurmu sai finaalissa ensimmäisellä kierroksella laskustaan pisteet 50,75, mutta kaatui kahdella viimeisellä laskulla viimeisen hypyn alastulossa. Jurmun pisteet riittivät seitsemänteen sijaan. Slopestylekulta meni kotiyleisön riemuksi Korean Chaeun Leelle.

– Oli aika rento ja hyvä fiilis lähteä laskemaan finaalia. Ensimmäinen rani meni ihan suunnitelmien mukaan, sain vähän paremman reilitempun pistettyä ja samat temput loppurataan kuin karsinnoissa. Sitten halusin vähän viimeiseen hyndään kiristää ja se ei oikein tänään tehnyt mun kanssa yhteistyötä. Oli aika tuttu temppu, mutta tänään ei onnistunut. Silleen siitä jäi vähän huonot mietteet, mutta olisi paljon huonomminkin voinut mennä ja oon ihan iloinen omaan suoritukseen, summasi Jurmu kisapäiväänsä.

Erik Jurmun päivän slopestyle-kisassa. Kuva: Roni Lukkarinen

Alpissa pujottelupäivä

Alppihiihdossa kisattiin pujottelussa. Tytöissä ensimmäisellä kierroksella suomalaisten kärkipaikkaa piti Amélie Björkstén sijalla 16. Myös Kia Suni selvitti tiensä 30 parhaan joukkoon sijoituksellaan 28:s.

Hyvällä toisella laskulla Björkstén paransi sijoitustaan 11:nneksi. Sunin toinen kierros päättyi keskeytykseen. Kisan voitto meni jälleen Itävallan Maja Waroschitzille.

– Radan pinta oli tosi kova. Mun yläosa oli ihan ok, mutta sitten alaosa tuli aika huonosti. Ykköslasku oli kyllä aika huono, tämä toinen oli vähän parempi, Björkstén sanoi.

Poikien pujottelussa Altti Pyrrö starttasi toiselle kierrokselle sijoituksella 15. Toinen kierros nosti myös Pyrrön asetelmia, sillä lopputuloksissa hän oli 11:s. Kisan voittoon laski Iso-Britannian Zak Carrick-Smith, joka vei kultamitalin nimiinsä myös alppiyhdistetyssä.

– Ekan kierroksen lasku oli ihan ok tekemistä, pieniä virheitä siellä täällä. Sijoitus oli ihan ok ja sillä sai ihan ok lähtöpaikan tokalle. Toinen lasku tuli ihan hyvin. Pieni virhe lopussa, joka sitten vähän sakotti. Tuli pientä aikaeroa, mutta ihan hyvä päivä, Pyrrö summasi.

Sekä Aada Marttilan että Urho Rechardtin kisa päättyi ensimmäisellä kierroksella keskeytykseen.

Altti Pyrro FIN in action in Run 1 of the Skiing Men’s Alpine Slalom at the Jeongseon High 1 Ski Resort. The Winter Youth Olympic Games, Gangwon, South Korea, Thursday 25 January 2024. Photo: OIS/Joel Marklund. Handout image supplied by OIS/IOC

Suomalaiset Gangwonissa perjantaina 26.1.

Perjantaina lasketaan alppihiihdossa kisojen viimeinen laji, parisuurpujottelu sekajoukkuein. Suomen joukkueessa laskevat Amélie Björkstén ja Altti Pyrrö. Myös pikaluistelun osalta kisaurakka on tulossa päätökseen ja kisat päättää jännittävä massalähtö.

Perjantain kisaohjelmassa:

4.00 Alppihiihto, paripujottelu, mixed (Amélie Björkstén, Altti Pyrrö)
5.10 Pikaluistelu, massalähtö (Eeka Rintala)

Kisojen päivittyvä suomalaisaikataulu löytyy Gangwonin kisasivuilta. Täppää aikataulusta “change to my time”, niin kilpailuaikataulu näkyy Suomen aikaa.

Artikkelikuva: Roni Lukkarinen