Emma Terho ehdolle Euroopan Olympiakomiteoiden hallitukseen

Pohjoismaiset olympiakomiteat, paralympiakomiteat ja urheilujärjestöt tapasivat vuosittaisessa Felles-kokouksessa Kööpenhaminassa 19.-20.9.2024. Kokouksessa käsiteltiin yhteispohjoismaisia ajankohtaisia aiheita, kuten yhteenvetoa Pariisin olympialaisista ja paralympialaisista, kuultiin pohjoismaisten urheilijavaliokuntien ajatuksia urheilijoiden äänen vahvistamiseksi sekä analysoitiin pohjoismaisen kansainvälisen työn vaikuttavuutta. 

Tärkeimpänä päätöksenä käytiin keskustelu vahvojen ehdokkainen saamiseksi Euroopan Olympiakomitean (EOC) vaaleihin maaliskuussa 2025. Suomen Olympiakomitean ehdokkaana EOC:n vaaleihin lähtee Emma Terho. Kaikki pohjoismaat antoivat Terholle yksimielisen tukensa.

– Eurooppalaisella urheilulla on merkittävä rooli kansainvälisessä urheilussa, niin urheilijoiden, vaikuttamisen kuin tapahtumienkin näkökulmasta. Olympialiikkeen tulevaisuuden näkökulmasta on tärkeää, että kansallisten olympiakomiteoiden ja urheilijoiden ääni kuuluu vahvana ja EOC:n rooli eurooppalaisena urheilun kattojärjestönä on tässä huomattava. Lisäksi yhteispohjoismaisille arvoille on tilausta eurooppalaisessa urheilussa ja haluan olla näitä edistämässä, kertoo Terho.

–  On hienoa saada vahva, kokenut ja ansioitunut ehdokas Suomesta EOC:n hallitusvaaleihin. Emma on tehnyt upeaa työtä Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijavaliokunnan puheenjohtajana, jonka kausi päättyy vuonna 2026 Milano-Cortinan talviolympialaisiin. Emman kokemusta tarvitaan myös Euroopassa ja olen erittäin ylpeä Suomen Olympiakomitean puolesta, että Emmalla on halua käyttää kokemustaan hyödyksi eurooppalaisessa urheilussa. Annamme Emmalle kaiken tukemme, toteaa Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtaja Tapio Korjus. 


EOC:n hallitusvaalit käydään Frankfurtissa EOC:n vuosikokouksen yhteydessä 28.2.-1.3.2025. Seuraava Felles-kokous järjestetään Helsingissä, syksyllä 2025.

Lue lisää Euroopan olympiakomiteoista.

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista