Pariisi 2024: Suomalaiset Pariisissa lauantaina 3.8. – Kaivo-oja puolivälierissä, kouluratsastajat vauhtiin joukkuekilpailun finaalissa

Lauantaina luvassa jälleen runsaasti suomalaissuorituksia. Pihla Kaivo-oja kohtaa nyrkkeilyn 50-kiloisten sarjan puolivälierässä Tokion hopeamitalistin ja maailmanmestarin Turkin Buse Naz Cakiroglun.  

Olympiaurakkaansa jatkaa myös Suomen kouluratsastusjoukkue. Koulujoukkue selvitti tiensä upeasti joukkuekilpailun finaaliin keskiviikkona 31.7. Koulujoukkueeseen kuuluvat Emma Kanerva, Joanna Robinson ja Henri Ruoste. 

Lauantaina joukkuekilpailun finaalissa esitetään Grand Prix Special. Joukkueiden lähtöjärjestys on käänteinen joukkuekilpailun tulosten perusteella. Suomi nähdään näin ollen joukkuekilpailussa toisena. 

– Kiva, etteivät kisat loppuneet tähän. Nyt täytyy tehdä suunnitelmat tuleville päiville, Kanerva iloitsi keskiviikon suorituksen jälkeen. Joukkuefinaalin lisäksi Kanerva nähdään henkilökohtaisessa finaalissa sunnuntaina 4.8.   

Myös Välimäki, Pulkkanen ja Kallioinen jatkavat kilpailujaan 

Sami Välimäki starttaa golfin kolmanteen kilpailupäivään neljä alle parin tuloksesta, kun taas Tapio Pulkkasen tulos kahden kierroksen jälkeen on yksi alle parin. 

Eetu Kallioinen on skeetin peruskilpailun avauspäivän jälkeen sijalla 25. Lauantaina vuorossa ovat peruskisan viimeiset 50 kiekkoa ja finaali, johon pääsee peruskilpailun kuusi parasta. 

Kujanpää seipään karsinnassa 

Urho Kujanpään kilpailut käynnistyvät lauantaina. Seiväshypyn karsinta kilpaillaan aamulla.  

– Aamukarsinnassa voi olla yllätyksiä, kun se on tämäntyyppinen kisa. Olen kuitenkin joutunut ja päässyt arvokisoissa aloittamaan korkealta, eli sen suhteen ei pitäisi tulla yllätyksiä, Kujanpää pohti.

Karsintaraja on kova 580, mutta Kujanpää uskoo 570-alkuisen luvun riittävän finaaliin.  

– Karsintarajaa 580 ei varmaan tarvitse hypätä. 570 tai 575 todennäköisesti riittää. Tähtäin on siinä, että täällä hypätään korkealta. Tampereella tein yhden hyppytreenin Joensuun kisan jälkeen. Se vaikutti ihan hyvältä. Sain taas juoksusta vähän paremmin kiinni.  

Urho Kujanpää joukkueen mediatilaisuuden jälkeen. Kuva: Lauri Vuorinen.

Eveliina Määttänen juoksee 800 metrin keräilyerissä. Määttänen jäi perjantaina alkuerässään neljänneksi, kun jokaisen erän kolme parasta pääsi suoraan välieriin.  

Kurtbay ja Keskinen vauhtiin Marseillessa 

Purjehduksen Nacra 17 –luokan kilpailut käynnistyvät lauantaina. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen suuntaavat kilpailuun rauhallisin mielin. Tuntuma veteen on ollut kaksikon mukaan vaihteleva 

On ollut aika hektistä keliä ja isoja muutoksia. Tuuli on ollut vaihtelevaa ja on ollut isoja aallokoita. Kelit eivät ole kasvattaneet itseluottamusta, mutta onneksi sitä meillä riittää jo valmiiksi, Kurtbay totesi.  

Kurtbay ja Keskinen uskovat, että moni asia on mennyt eteenpäin verrattuna viime olympialaisiin.  

– Tuemme toisiamme yhä enemmän ja paremmin. Tiimityöskentely toimii hienosti ja tietotaito on vuosien myötä kasvanut. Jokainen osa-alue tekemisessämme on kehittynyt, he pohtivat.  

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen valmiina regattaan.

ILCA-luokissa Monika Mikkolalla on luvassa kolme lähtöä ja Kaarle Tapperilla kaksi lähtöä. Mikkola on kahden kilpailupäivän jälkeen hyvissä asetelmissa kolmannella sijalla. Tapper starttaa kolmanteen purjehduspäivään sijalta 23. 

Suomalaiset Pariisissa lauantaina 3.8. (Suomen aikaa) 

10.00 Ampumaurheilu, M skeet, päivä II ja finaali: Eetu Kallioinen 
11.10 Yleisurheilu, M seiväs, karsinta: Urho Kujanpää 
11.00 Kouluratsastus, joukkuefinaali: Emma Kanerva, Henri Ruoste, Joanna Robinson 
11.33 Golf, M 3. kierros: Tapio Pulkkanen 
12.20 Yleisurheilu, N 800 m, keräilyerät: Eveliina Määttänen 
12.33 Golf, M 3. kierros: Sami Välimäki 
13.05 Purjehdus, N ILCA: Monika Mikkola 
13.20 Purjehdus, M ILCA: Kaarle Tapper 
14.05 Purjehdus, nacra17: Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen 
22.04 Nyrkkeily, N 50 kg, puolivälierät: Pihla Kaivo-oja 

Kisojen viralliset sivut. 
Aikataulu ja tulokset 
Suomen urheilijaesittelyt suomeksi