Pariisi 2024: Koljonen avasi voitolla– Grönblom/Hokka lähtövoittoon

Kalle Koljonen tuulettaa voittoa. Kuva: Jesse Väänänen

Kalle Koljonen avasi olympiaturnauksensa sulkapallossa vakuuttavalla voitolla. Koljonen kohtasi avausottelussaan Mauritiuksen Georges Julien Paulin, ja voitti tämän erin 2–0 (21–9, 21–10) 

– Tiesin, että jos se pääsee omaan rytmiin pelaamaan, niin se osaa lyödä tosi lujaa. Mutta jos laittaa kovaa tempoa, niin sillä on suunnanmuutokset hakusessa, mitä nopeampi mulla on jalka niin sitä vähemmän mä joudun tekemään duunia ja sit mulle avautuu helppoja paikkoja. Meni käsikirjoituksen mukaan. 

Koljonen pelaa toisen alkulohko-ottelunsa keskiviikkona 31.7. thaimaalaista Kunlavut Vitidsarnia vastaan. 

– Nyt on kosketus kenttään ja halliin saatu. Pääsin sisään siihen. Tiedän, että kovallakin temmolla pystyn kontrolloimaan hyvin kenttää. Lupaa hyvää keskiviikolle, Koljonen tuumasi. 

Manninen onnistui estekokeessa – jäi ulos henkilökohtaisesta finaalista 

Veera Mannisen ja Sir Gregin hieno kisakulku jatkui myös kenttäratsastuksen estekokeessa. Manninen selvitti rataesteet virheettä ja enimmäisaika ylittyi vain muutamalla sekunnilla. Ratsukon kokonaistulos oli 56,4 virhepistettä. Manninen oli kokonaiskilpailun 36:s. Kilpailun voitto meni Saksan Michael Jungille

Mannisen ensimmäiset olympialaiset olivat iso onnistuminen. Olympiakokemusta hän luonnehti upeaksi. 

– En osannut odottaa mitään näin hienoa. Fiilis on parantunut koko ajan.  

– Tänään onnistuttiin ihan superhyvin. Meillä oli linjat mietittynä, sarjat tuntuivat hyvältä ja pääsimme tekemään sujuvan radan. Hevonen toimi hyvin ja oli mun kanssa joka hetkessä. Nautin joka hetkestä, hän kuvasi.  

Valmentaja Petri Tolmunen oli häkeltynyt Mannisen suorituksesta.  

– Eihän tämän parempaa voisi olla. Olemme tehneet kovasti töitä viisi-kuusi vuotta. On mahtava nähdä, kun asiat tehdään huolellisesti, suunnitellaan hyvin ja pysytään suunnitelmissa, niin silloin asiat menevät parhaimmillaan näin hyvin. Tämä on ainutlaatuista meille kaikille.  

Veera Manninen ja Sir Greg. Kuva: Sonja Holma.

Sanna Siltakorven Bofey Click päätettiin vetää pois Pariisin olympialaisten kenttäratsastuksen viimeisestä osakokeesta. Suomen joukkueen eläinlääkäri havaitsi Bofey Clickissä lievän vamman. Ratsastaja ja tiimi päättivät vetää hevosen kilpailusta varotoimenpiteenä.  

Lue lisää Siltakorvesta ja Bofey Clickistä.

Grönblom/Hokka lähtövoittoon  

Marseillessa Ronja Grönblom ja Veera Hokka purjehtivat 49er FX –luokassa kolme lähtöä. Ensimmäisessä kahdessa sijoitukset olivat 13:s ja 10:s, mutta päivän viimeisestä lähdöstä kaksikko otti lähtövoiton. Suomalaiskaksikko on kokonaistuloksissa kuuden lähdön jälkeen sijalla 10. 

– Hyvä lähtö ja hyvä vauhti sieltä – kontrolloitua purjehdusta, Ronja Grönblom iloitsi. 

– Todella lämmin keli, yritetään viilentyä lähtöjen välissä, mutta kyllä siinä hiki tulee, Hokka kommentoi lämpimiä olosuhteita.  

Tiistaina 49er FX –luokan ohjelmassa on jälleen kolme lähtöä. 

Grönblom/Hokka tuulettaa lähtövoittoa. Kuva: World Sailing / Lloyd Images

Jakob Eklund pääsi vihdoin tekemään olympiadebyyttinsä purjelautailun iQFOil-luokassa, kun tänään päästiin purjehtimaan yksi pujottelulähtö. 

– Oli hyvä muuten, mutta startti oli huono. Hyviä päätöksiä, jos nyt saa kohdilleen niin sitten on mitkä sijat vaan mahdollisia, jos vaan uskaltaa olla tarpeeksi aggressiivinen ja hyökätä, Eklund kertoi. 

Tiistaille ennuste näyttää hieman paremmalta ja luvassa on tämänhetkisen tiedon mukaan viisi lähtöä.  

– Varmaan ihan hyvä, tulee tiukkoja päiviä. Ollaan vähän aikataulusta myöhässä, niin nyt ne varmaan puskee paljon lähtöjä. 

Savasteen kisa päättyi keskeytykseen 

Joni Savasteen olympiadebyytti maastopyöräilyssä päättyi kisan keskeytykseen.  

Kilpailussa ajettiin kaikkiaan kahdeksan kierrosta 4,35 kilometrin pituisella radalla. Savasteen kilpailu päättyi ensimmäisen kierroksen loppupuolella kaatumiseen, joka aiheutti solisluunmurtuman.  

– Startti oli hyvä ja kaikki lähti kulkemaan hyvin. Tosi pieni virhe tapahtui tuossa loivassa alamäessä. Harmillinen tilanne. Ei mikään iso tilanne, mutta tulin olkapää edellä alas. Tästä tuli sitten pieni murtuma. Helppo kohta, mutta pieni virhe.  

– Oli siisti startti. Kaikki sen puolesta meni hyvin. Toki nyt on pettynyt olo, mutta tästä jatketaan, Savaste summasi kilpailua.  

Savasteen valmentaja Mika Simola kuvasi suojattinsa starttia onnistuneeksi.  

– Jonin aloitus oli loistava. Hän nousi hienosti ja oli jo porukan puolivälin paremmalla puolella. Kun joku ajaa hyvin, siinä on meininkiä. Siltä ajo tänään näytti.  

– Tämä pinta on tällaista pyöreää soraa. Tämä on nopea, mutta liukas. Tänään oli vain huonoa tuuria. Me lähdettiin yrittämään ja yritys oli loistava. Noin siinä käy, kun mennään äärirajoilla. Ei tänne tulla koittamaan. Nyt homma lähtee alusta. Me noustaan jälleen, sitten ehkä joskus kaadutaan ja sitten noustaan taas.  

Kilpailun voittoon ajoi Thomas Pidcock Iso-Britanniasta. 

Joni Savasteen olympiadebyytti päättyi keskeytykseen. Kuva: Jesse Väänänen

Kisojen viralliset sivut. 
Aikataulu ja tulokset 
Suomen urheilijaesittelyt suomeksi 

Lisää sisältöä tähän juttuun liittyvistä aiheista